Monday 28 May 2012

Party Animals!

Drummer is gehuldigd!

Eergisteren was alweer de derde verjaardag van het eerste nestje van Rosie. Zes meiden en een jongen wierp ze. Vier zwarte en drie gele pups. Janet was hulpmoeder, ze was de lieve gouvernante, die meehielp bij het opvoeden en er zorgvuldig op toezag dat 'haar' babies goed behandeld werden door bezoekers.



Drummer's verjaardagsontbijt...

Rosie was niet zo bezorgd als Janet. Ze was een liefdevolle zorgvuldige flierefluiter, en dat is ze nog steeds. Haar kinderen hebben die eigenschap meegekregen. Grappenmakers zijn het, feestnummers. Boefjes, soms. Ze hebben allemaal het allerliefste een knuffel of bal in hun bek. Of kussen. Of schoen, deken, stronk brocoli. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit wat. Maar brengen, zullen ze het. Als er iemand thuiskomt, als er wordt gesproken over uitgaan, wanneer de bel gaat. Of zomaar, een rondje huppelen door het huis, met iets in de bek!

Toen Drummer nog een Drummertje was (1 jaar oud)                                      

Ter gelegenheid van zijn derde verjaardag, ontvingen we mail van Drummer's thuis, dat Drummer's persoonlijkheid duidelijk neerzet:
"Alles gaat goed met Drummer. Geweldige hond, goed in balans. Altijd enthousiast en vrolijk, nooit bang, maar wel voorzichtig. We zijn nu wel helemaal door z'n pubertijd heen, maar gelukkig heeft hij af en toe nog wat streken. Hij is beste maatjes met Charlie, een engelse stafford, die aan de overkant woont. Samen lekker in de tuin klieren met een bal of om de beurt tegen de nieuw geplaatste heg plassen. We hebben eindelijk de 'nee-nee' sticker van de deur kunnen halen, Drummer eet de post niet meer op! Een mijlpaal! Het traphekje is ook weg, want Drummer komt niet meer stiekem naar boven gesniekt. En kleuters in Vierpolders en omstreken kunnen opgelucht ademhalen; Drummer heeft door dat hij een draaicirkel heeft van 3 meter en begrijpt inmiddels ook dat zijn remweg zeker 15 meter is. We treffen hem nog regelmatig ondersteboven op zijn matras aan, soms met zijn bal in z'n bek en weg gedraaide ogen. We vragen ons dan wel eens af wat we nou weer in huis hebben gehaald."

Luna gaat overal mee naar toe, hoort er helemaal bij!

Het zijn zeven zonnestraaltjes, deze pups van Rosie en Scott. Niet alleen de hier geportretteerde geeltjes, ook de zwarte tak van het nest. Daisy bijvoorbeeld, is ook een karakter met een hoog pretgehalte. En ook al zo dol op haar hele bench vol knuffels die ze meesleept door het huis. (Die bench is voor haar knuffes, zelf ligt ze liever bij haar baasjes op de bank!)

Luna: altijd iets in haar bek

Luna was in het nest een echte Drama Queen, nu is ze vooral nog Queen. Een grote helper en gezellige vriendin. Ze heeft handen vol viervoetige vriendjes en ook grote en kleine mensen. Een vol sociaal leven waarin zij haar plek heeft. Happy girl!

Dromerige Drama Queen Luna

Strandwandelingen en hondenschool, kamperen en flaneren op terrasjes, lekker rondstruinen op de tuinderij of... 'gewoon' heerlijk loungen op de bank of haar kussen. Life is good and eventfull!

Baguette op haar derde verjaardag

Baguette is ons zonnetje, ons pretpakket. Zij is nooit weggegaan en speelt nog dagelijks met haar moeder Rosie. En inmiddels heeft ze naast vrienden in de roedel, ook een eigen zoon (Plato) en haar jongere zusje Bibi. Baguette is een heerlijk dier. Door haar schieten we altijd in de lach, zelfs wanneer we niet vrolijk zijn. Dat is een gave, een speciale kwaliteit. Haar karakter is net zo zonnig als haar vachtje en haar gouden wimpers.

Baguette pretpakket

Baguette en Ollie zijn de echte speelgoed liefhebbers. Baguette jat de knuffels uit Ollie's bench die ze vervolgens weer her en der opraapt en verzamelt in zijn bench. Waar Baguette ze weer uithaalt. Zo blijven ze bezig, dag in dag uit. Ze hebben allebei hun favorieten. Over pluche knuffels moet je niet te makkelijk denken!

Baguette en haar bal

Maar mooier en fijner nog dat pluche, zijn de levende knuffels. Pups. En egeltjes. Die laatste zoekt ze in de schemering in de hout walletjes achterin de tuin. Wanneer ze de egel gevonden heeft, straalt ze zachtheid uit en liefde, net als bij het zien en besnuffelen van haar pups. En, natuurlijk, ze pakt het stekelige bolletje op in haar bek. Heel zachtjes.

Lieve lieve pretpaketjes Daisy. Dolce, Laika, Pip, Luun, Drummer, jullie mensen families en onze Baguette, heel veel geluk het komende jaar en lang zullen jullie leven! Hoera!!! 

Drie jaar geleden...