Friday 3 March 2017

Out of the Box!

Ooow... engggg. En toch ook heel interessant...

'Out of the box' denken en doen; je kunt er niet jong genoeg mee beginnen! Gisteren was een grote dag want Bootsz' pups hadden hun eerste 'out of the box' ervaring. Groot en sterk genoeg voor meer bewegingsruimte, nieuwe indrukken en minder warmte. (De werpkist heeft vloerverwarming, omdat heel jonge puppen hun eigen lichaamstemperatuur niet op peil kunnen houden). Die fase is voorbij, er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor de pups open.

Bootsz wacht haar pups op

Voor mammie betekent dit ook een hele nieuwe dimensie. Bootsz ziet het gebeuren, de volksverhuizing, en wordt er niet zenuwachtig van, zoals sommige moeders. Haar kuikens zijn aanvankelijk een beetje pieperig en onwennig in hun nieuwe rennetje. Bootsz begeleidt haar babies, poetst ze, likt ze liefkozend. En dan is de nieuwe habitat als snel vertrouwd voor iedereen.

Stapje voor stapje voorwaarts 

...en lekker dicht bij mammie

Gezonde nieuwsgierigheid wint het al snel van de 'angst'. Het zijn dapper puppen en een lekker slokje melk helpt natuurlijk ook altijd. Met hun bolle volle buikjes loungen de 8 van Bootsz en Pernod tevreden in hun nieuwe dagverblijf.

 
Eerste picknick buiten de werpkist

Zwart en wit lekker lui

Sterker nog, sommigen van de kleintjes worden overmoedig en willen meteen nog meer terrein verkennen. Waarom is dat traphekje nou dicht?!

Verkennen

Het verkennen van hun nieuwe plek, betekent andere vloer onder hun voetjes, meer ruimte, meer speelgoed. Allemaal nieuwe ervaringen. Ze zijn eraan toe, want het spelen en stoeien is sinds een paar dagen begonnen. Er klinken blafjes en grammetjes, er wordt in elkaars' poot of bek gehapt. Van baby naar peuter gaat in de ontwikkeling van een pup razend snel.


Met z'n allen op een kluitje...


En Bootsz heeft nu ook niet meer genoeg melk om haar hele nest nog langer puur op moedermelk te voeden. Dat is het moment dat de flesjes uit de kast komen en dat er geitenmelk aan het menu wordt toegevoegd. En dat vind ik nooit erg! 



Hoera, puppy's flessen, dat is zo gezellig! Het is een feest om naast Bootsz te zitten, de kleintjes rondom. Zij geeft de borst en wij de fles. Teamwork, samenwerking. Er klinken tevreden geluidjes, gesmak. Drie weken zijn ze en life is a blast!

Bootszie: oplettend, zorgzaam, vol vertrouwen